25 Savile Row

With a commitment to craftsmanship and thoughtful architectural expression, Derwent London are a long-standing BAS client and one of the UK’s most forward-thinking property developers.

Working collaboratively with architects Piercy & Company and fine furniture makers Benchmark, we were commissioned to create leather seating and interior leatherwork for the refit of their Mayfair headquarters.

Free-standing reception benches and a lobby bench were upholstered in a vegetable-tanned shoulder leather, with pulled-through contrast stitching. The same leather was used for seating to the first-floor winter garden, as well as for cladding to door handles, pull handles and desk blotters throughout.

Architect: Piercy & Company

Date completed: 2017

Client: Derwent London

Location: Savile Row, London

Awards: RIBA National Award, FX Interior Design Award, UK Project of the Year 2018

’25 Savile Row is about finding elegance in the relationship of simple forms and natural materials. The Japanese have a word for this ‘shibui’ which refers to a particular aesthetic of simple, subtle and unobtrusive beauty.’

— Stuart Piercy